VFR

VFR Project 2008-2009:

VFR solo
VFR solo

Eind 2008 startte het VFR zijspanproject. Na aanschaf van een strakke RC36II sprongen we letterlijk in het diepe. Nooit eerder was er (voor zover wij kunnen nagaan) een zijspan aan deze motor gehangen. Na nog een maand solo te hebben gereden met deze sport/tour allrouder, werd het tijd de kuipen te demonteren en te gaan zoeken naar mogelijkheden.

Aansluitpunten bepalen
Aansluitpunten bepalen

Doordat deze motor geen wiegframe heeft was het noodzaak deze uit te denken en te bouwen. We wilden het optisch zo mooi mogelijk houden. Alles zoveel mogelijk uit het zicht was dus het uitgangspunt. Degelijkheid ging natuurlijk boven alles, dus wilden het hulpframe doorvoeren tot in het balhoofd. Hiervoor is een pasbus gedraaid met een bevestigingslip. Het hulpframe moest t.h.v. de radiateur demontabel zijn wegens bereikbaarheid van de voorste twee cilinders. Dit is handig met het kleppen stellen en bougies verwisselen. De balhoofdpen werd vakkundig verlengd en de onderste kroonplaat zakte 25mm. Dit was mogelijk omdat de onderpoot aanslag 28mm onder de originele positie van de kroonplaat lag.

Autoband gemonteerd
Autoband gemonteerd

De aanpassing in het achterwiel bleef beperkt tot het simpel monteren van een Bridgestone Potenza 175/55R17 welke speciaal in productie is als voorband voor de Opel Speedster. Deze past op het orinigele VFR achterwiel van 5j breed.
Onder het zadel werd een bevestiging gemaakt voor de achterste schoorstang. Deze werd tevens doorgevoerd tot in de aansluiting van de monoveer op het frame.

 

Onze trots naloopreductie
Onze trots naloopreductie

Bij zijspanrijden komt ook de term, naloop van het voorwiel om de hoek kijken. Makkelijk gezegd word het voorwiel verder vooruit gezet wat dan weer resulteerd in dat de combinatie behoorlijk lichter gaat sturen. Even voor het gemak, een solo motor heeft naloop varierend van 50 tot 200mm nodig waardoor deze ook zonder handen te rijden is. Zou de naloop op nul staan dan gaat het wiel zwabberen en zou het kunnen omslaan. Bij zijspanrijden willen we juist naar dit punt toe omdat het ons dan minder spierkracht kost om de bocht om te gaan. Echter wordt het stuur hier erg zenuwachtig van, mede door het zijspan wat bij lage snelheden aan je stuur trekt. Daarom wordt er in de meeste gevallen een stuurdemper gemonteerd om dit effect tegen te gaan.

Vaak wordt er in de zijspanwereld een zogenaamde “schommelvork” toegepast om de naloop de reduceren. Wij wilden voor een simpeler, goedkoper en (daar is ie weer) optisch mooiere oplossing gaan. We hebben simpeleweg schetsplaten gemonteerd naast de originele vorkpoten met zwaardere binnenveren. Hierdoor konden we de wielas verder vooruit zetten. Het lijkt wel simperler dan het is natuurlijk omdat je er toch dik boven de 150Km/h mee rijden kan. De remklauwen werden opnieuw bevestigd en er werd een spatbord gemonteerd van een sjopper. Het originele wiel met motorband bleef gehandhaafd omdat een autoband om het voorwiel al gauw een spoorzoekend effect geeft. Het is iets duurder in gebruik maar het blijft natuurlijk hobby.
De motor en zijspan werden voorzien van nieuwe staalflex remleidingen van Noud’s Motorbazaar. Deze laatste leverde ook de YSS binnenveren  en Technoflex monoveer als vervanging van de orinele zompige vering. Dit laatste leverde een superstrak afgeveerde VFR op, aangepast aan zijspanrijden.

Dan het zijspan. We reisden we af naar Zelhem waar we door Dave Engbers van EZS zijspannen op een avond in oktober 2008 hartelijk werden onvangen. Hier werden de wensen doorgesproken. Dat het de Rally moest worden was al duidelijk. Het moest een strak en sportief ogende combinatie worden. Wat is er dan mooier dan een 1 zits sportief span. Alle mogelijke opties werden doorgesproken en later die avond met een goed gevoel op weg terug naar Genemuiden.

Tweede remklauw zijspanwiel
Tweede remklauw zijspanwiel

Na een paar weken was de bak klaar en stond hij eindelijk in de garage. Spuiter William v.d. Weert van Schadebedrijf Breman te Genemuiden is al jaren de aangewezen persoon voor het klaren van de klus. Al eerdere projecten bracht hij tot een fantastisch resultaat.  Aanvankelijk was het de bedoeling alleen het zijspan te spuiten, maar op aanraden van eerdergenoemde werd besloten de hele combinatie te voorzien van een vers laagje rood. Op de bak wilde ik een speciale speedline welke er is opgespoten onder de blanke lak. Ook de motor werd voorzien van nieuwe bestickering. Verder werd de zijspanbak grondig onder handen genomen en aanzienlijk strakker gemaakt dan hij aanvankelijk uit de mal kwam. Er werd verlichting ingebouwd voor een professionele look. De voorkant is voorzien van een mooie lenslamp afkomstig uit een Opel Vectra en aan de achterkant twee van de drie door EZS geleverde Hella lampjes.

Ondertussen waren wij in de garage weer druk bezig met het uitmeten en aanbouwen van het zijspanframe. Als extra aanpassing kwam er op het zijspan wiel een tweede remklauw. De originele in combinatie met de achterrem van de motor, en de tweede werd gelinkt aan de voorrem van de motor. Bij het bedienen van de voorrem van een zijspancombinatie trekt deze normaal gesproken naar links, omdat het zijspan niet remt. Door het linken van de zijspanrem aan de voorrem remt de combinatie mooi recht uit.

Zijspanbouw (87)
Zijspanbouw
Hulpframe gereed
Hulpframe gereed

In Mei 2009 waren alle aanbouwdelen af en konden ze samen met het standaard zwart gepoedercoate zijspanframe  naar de poedercoater. Deze voorzag alles van een laagje grijs metallic wat mooi uitkomt bij het aluminium frame van de VFR. Een paar dagen later konden we dan ook beginnen met het definitief aanbouwen van het frame en zijspanframe. Dan heb je resultaat en zie je je droom dan eindelijk op drie wielen staan. Als zijspan wiel werd gekozen voor een 15” Dezent V velg met een 185/45R15 band met sportief loopvlak. Deze komt mooi vet uit in het brede RX5 spatbord van de EZS Rally.

De motor was al enkele weken klaar en had toen al een paar honderd testkilometers achter de rug met wat gewicht op het zijspanframe. Ik had veel bekijks als ik langs kwam rijden met als zijspan een plank met wat zandzakken..

DSC_0066
Testkilometers met het zijspan
Inbouw verlichting bij de spuiter
Inbouw verlichting bij de spuiter

Maar begin Juli was het dan Eindelijk zover. De zijspanbak was af. Ik kan je zeggen, je bent zo blij als een kind! Wat een verbluffend resultaat. Medio Juli kon ik in alle rust gebruik maken van alle gereedschap van Garagebedrijf Breman in Genemuiden. Hier werd als finishing touch de Technoflex monoschok ingebouwd, de M3 spiegel met knipperlicht en de verlichting aangesloten. Wegens toename van de stroom over de lichtschakelaar kozen we voor het monteren van relais. Daarna is het span bij Viking Seats in Dedemsvaart voorzien van een op maat gemaakt dakzeil, en is dit het geweldige eindresultaat!!!

Dakzeil 001
Resultaat

 

 

 

Nog geen week later reisden we bepakt en bezakt af richting Luxemburg. Dit was de vuurdoop voor dit zijspan luxemburg 2009 006fantastische span. Na veel bekijks en super leuke reacties kwamen we aan na een reis via binnenwegen. De VFR had het super goed gedaan. In de maanden er na is er meer dan 5000 Km bij de klok opgezet. Dit alles zonder noemenswaardige problemen. Eigenlijk moest alleen de stuurdemper een keer opnieuw worden vast gezet.

 

 

Al met al een fantastisch project. Voor alle medewerking en mooie tijd bedank ik graag:
Mien Lasmoat Guido Welbergen voor de algehele samenwerking!
William v.d. Weert en Jacco v. Brummelen for the fabilous paintjob!
Noud Urselmann voor product advies en afhandeling.
Harry van Rees (voor de bananen)
Our wives Jolette Last en Yvonne Beens voor alle geduld en nazorg.
Ronan v. Hasselt voor het in ontvangst nemen van onze Motorrad Gespanne prijs eigenbouw.
Arjan ter Maat voor vertaling buitenland.
EZS sidecars.
Viking Seats Dedemsvaart.
MegaMoto.